Meniuri cu aport optim de calorii
Stam acasa si avem acces restrictionat la vechile noastre obiceiuri culinare, la restaurantul nostru preferat sau la covrigaria din colt, ceea ce nu este tocmai rau. Este un moment prielnic sa incepem sa mancam sanatos, asa cum ne-am propus de atata vreme incoace dar nu am reusit datorita programului prea incarcat. Acum avem timp, de ce sa nu profitam de asta pentru a deprinde cateva obiceiuri sanatoase, pe care sa la pastram chiar si dupa carantina? Tu ce zici? Incepi chiar acum sa mananci mai sanatos? Catering Sanatos este aici pentru tine in continuare si am vrea sa iti dezvaluim cateva secrete din bucataria noastra, la propriu 😊
Ce ai zice daca ti-am da meniul complet folosit de noi pentru Caloric Box pentru o saptamana intreaga, iar tu sa ti-l prepari acasa? Asa ti-ar fi mult mai usor sa incepi cu adoptarea stilului de viata sanatos, cand stii exact ce si cand sa mananci, nu?
Bun, hai sa incepem:
ZIUA 1:
Mic dejun: Omleta dulce (2 oua + 100 g capsuni), Gustare 1: 150 gr iaurt , 50 gr curmale
Pranz: Chiftele de pui coapte la cuptor (200 g) cu sos de rosii , 150 gr de salata de morcovi cu telina si mar
Gustare 2: 50 g caju , o lingurta de miere
Cina: 150 gr pasta de avocado , 2 felii de paine de secara
ZIUA 2:
Mic dejun: 150 gr iaurt , 50 gr de fulgi de ovaz cu seminte de canepa
Gustare 1: 1 banana
Pranz: 200 gr vitel la gratar , 200 gr spanac
Gustare 2: 250 gr iaurt , 50 gr curmale
Cina: 100 gr pupla de pui la cuptor , 150 gr salata verde + 3 legaturi de ceapa verde + 1 lingurita ulei de masline
ZIUA 3:
Mic dejun: 150 gr branza de vaci, 2 felii paine secara, 2 rosii
Gustare 1: 150 gr ananas
Pranz: 150 gr ficat de pui, 150 gr cartofi copti, 150 gr muraturi
Gustare 2: 50 g nuci, o lingurta de miere
Cina: 100 gr somon la cuptor , 150 gr mix de legume (dovlecei, vinete, fasole verde, brocolli)
ZIUA 4:
Mic dejun: 50 gr fulgi de ovaz cu seminte de canepa, 150 gr iaurt
Gustare 1: 1 portocala
Pranz: 100 gr pastrav la gratar, 100 gr orez brun integral, 150 gr salata verde + 3 legaturi de ceapa verde si o lingurita ulei de masline
Gustare 2: 50 g nuci , o lingurta de miere
Cina: 150 gr fasole pastai la abur , 200 gr piept de pui fara pielita la gratar
ZIUA 5:
Mic dejun: 100 gr branza tofu, 1 mar
Gustare 1: 1 banana
Pranz: 150 gr piure de avocado (1 avocado + 1 ceapa + 2 linguri ulei de masline), 100 gr pulpa de pui la cuptor
Gustare 2: 50 g caju , o lingurta de miere
Cina: 200 gr salata de linte + feta + rosii + ceapa + morcov + seminte in + ulei de masline
ZIUA 6:
Mic dejun: Shashuka (ardei rosu gras + ceapa + 1 ou + suc de rosii + telemea de vaca light + patrunjel + piper + chimen)
Gustare 1: 1 briosa cu ciocolata neagra si faina de grau
Pranz: Lasagna integrala cu pui si ciuperci ( paste integrale de grau, vin, ciuperci, piept de pui, 1 ou, mozarella light si suc de rosii)
Gustare 2: Supa crema de broccoli (broccoli + cartof + ceapa + ulei de masline)
Cina: carne de vita slaba + sfecla rosie + legume + ulei de samburi de struguri + hrean
ZIUA 7:
Mic dejun: iaurt + quinoa + fructe de padure + miere + nuci crude
Gustare 1: Supa crema de mazare cu menta (menta, cartof, mazare, spanac, ulei masline)
Pranz: Paste integrale cu ciuperci si spanac cu sos de iaurt (paste integrale de grau, ciuperci, spanac, iaurt integral, ulei de masline, smantana lichida)
Gustare 2: Smoothie cu banana, spanac si scortisoara (baby spanac, scortisoara, ghimbir proaspat, miere, banana, lapte de migdale)
Cina: Muschiulet de porc in sos ducle acrisor (muschiulet de porc, sos de soia, ghimbir proaspat, morcov, ardei rosu gras si ulei de masline)