Dieta si dependenta de dulciuri

Dieta si dependenta de dulciuri

Dulciurile sunt preferate de aproape toata lumea si am crescut cu ele inca din copilarie, asa incat la maturitate este mult mai dificil sa scapam de aceasta dependenta. Ele nu ar fi un dusman de temul al dietei sau al unui stil de viata sanatos daca ar alege acele deserturi preparate corect, cu ingrediente naturale care nu contin zahar rafinat, margarina sau alte ingrediente periculoase pentru sanatatea noastra.

In acest articol Catering Sanatos vine cu cateva exemple de ceea ce inseamna deserturi sanatoasa pe care le poti manca linistit fara sa iti faci procese de constiinta. Important de retinut, pe langa faptul ca trebuie sa alegi dulciuri sanatoase, conteaza si ora la care le consumi si combinatia acestora cu alte alimente.

Exemple:

  1. Cheescake facut in casa cu mascarpone, fulgi de cereale integrale, capsuni, miere si iaur grecesc
  2. Pancakes cu crema de branza, ciocolata neagra si miere
  3. Budinca de chia cu piure de banana, iaurt si scortisoara
  4. Banana flambata
  5. Briose cu mar branza si scortisoara

De asemenea aceasta dependenta de dulciuri se poate traduce in 2 tipuri de dependenta:

  1. Dependenta fizica : – organismul tau prezinta anumite carente in urma unei diete restrictive, deoarece mancand doar anumite alimente si neavand o aliementatie echilibrata, acesta este privat de anumite enzime si nutrienti esentiali. Sau in cazul in care mananci rar si mult, ceea ce conduce la scaderea glicemiei. Pe de alta parte daca in general ai consumat foarte multe dulciuri procesate, organismul tau a devenit dependent de zahar.
  2. Dependenta emotionala: – aceata depedenta este mult mai periculoasa si mai greu de controlat. Ea provine in general din respectul de sine scazut, depresie si frustrare. In acest caz, este necesar sa identifici cat mai repede problema reala si sa incepi sa o tratezi inainte de a iti pune in pericol sanatatea. Poti cere ajutorul unui specialist, al unui psiholog de exemplu, deoarece singur iti va fi foarte greu sa depasesti aceasta situatie.

Indiferent de tipul de dependenta, abitia si mindsetul sunt cele care te vor ajuta sa le depasesti iar asta tine doar de tine. Pentru partea de nutritie echilibrata poti apela la Catering Sanatos!

Masa de Crăciun

Pentru achiziționarea pachetului complet beneficiați de o reducere de 22%. Preț pachet complet 1090 900 lei.